vineri, 19 iulie, 2024

Sfaturi pentru persoanele plinuțe

Chiar dacă avem câteva kilograme în plus, ne putem alege haine foarte moderne și în ton cu moda. Câteva secrete pot fi de folos despre felul în care putem masca formele rotunde.

Stiliștii recomandă persoanelor plinuțe să își îndrepte atenția, în special către hainele închise la culoare. Cele mai preferate culori închise sunt negru, albastru marin, maro închis, gri închis, verde închis, etc.

Dacă veți opta pentru culori deschise, acestea vor scoate prea mult în evidență silueta și nu este deloc bine.

Trebuie să evitați hainele mulate. Inclusiv mânecile trebuie să fie largi și să ascundă bine formele mâinilor. Deci, bluzele sau rochiile cu mâneci lungi sunt cele care se vor potrivi și așeza cel mai bine pe persoanele pline.

Imprimeurile nu sunt deloc favorabile. Însă, țesăturile cu dungi verticale, de preferat mici și imprimeurile discrete cu flori pot fi o alegere foarte bună. De obicei, combinațiile fuste lungi și bluze sau pantaloni și bluze oversize sunt binevenite. Rochiile sunt mai greu de găsit și nu întotdeauna avantajează silueta plină.

Evitați să purtați haine foarte largi. Nu sunt deloc avantajoase! Nu trebuie să fie strâmte și nici mulate, cu atât mai mult largi. Foarte potrivite sunt hainele ușor lărguțe.

Bluzele și cămășile trebuie purtate în interior. Nu sunt deloc potrivite peste fustă și peste pantaloni.

Din punctul de vedere al accesoriilor, trebuie să nu exagerați. Accesoriile simple și discrete sunt cele mai potrivite. Vor atrage mai puțin atenția! Gențile nu trebuie să aibă dimensiuni gigantice. Cele potrivite ca mărime se vor așeza foarte bine. Încălțămintea cu toc potrivit este ideală. Tocurile înalte pot fi incomode și ne pot scoate și mai mult silueta în evidență.

O varietate foarte mare de haine puteți găsi, bineînțeles, în magazinele online. Există și magazine speciale acum, în România, care comercializează doar haine pentru persoanele care au kilograme în plus! Este din ce în ce mai ușor să fim în ton cu moda și să ne îmbrăcăm frumos.

Citește și