Oricare dintre noi am trecut prin momente în care nu am fost deloc mulțumite de felul în care arată părul nostru. Stresul, oboseala cronică, produsele de îngrijire care excelează în substanțe chimice, razele puternice solare, frigul și umezeala de pe perioada iernii, lipsa unor vitamine din alimentație, sunt doar câteva cauze care își exercită agresivitatea asupra părului nostru, zi de zi.
Ce soluții eficiente pentru îngrijirea părului există?
Măștile naturale preparate în casă pentru îngrijirea părului, sunt cele mai naturale, cele mai ieftine și cel mai ușor de realizat. Fiind complet naturale, vor fi și foarte sănătoase.
Daca părul este foarte deshidratat sau dacă este deteriorat, se rupe ușor și cade, atunci veți avea nevoie și de uleiuri naturale sau presate la rece, pentru a-l revitaliza.
Uleiul de argan este eficient în astfel de situații. Uleiul de cocos mai este recomandat, cel de ricin, uleiul de jojoba și uleiul de măsline.
Dacă aveți un păr mult prea uscat, puteți combina miere de albine, iaurt și ulei de măsline. Proporția este următoarea: o lingura de ulei de măsline extravirgin, o lingură de miere de albine naturală și 60 de grame de iaurt. Masca poate fi lăsată să acționeze 15-20 de minute. Apoi, clătiți foarte bine cu apă călduță.
Dacă sunteți nemulțumită de faptul că vă cade părul de ceva timp, încercați următoarea mască naturală: 1 lingură de ulei de ricin, 1 lingură de ulei de măsline și un gălbenuș de ou. Dacă aveți păr lung, înmulțiți totul cu 2. Vă recomandăm să folosiți ouă din piață.
Masca se aplică la rădăcina părului și se masează foarte bine scalpul capului după aplicare. Se acoperă apoi părul cu o folie de plastic și peste aceasta se așază un prosop moale. Masca va trebui să acționeze câteva ore. La final, părul de clătește cu apă călduță în care puteți pune puțină zeamă de lămâie.
Masca se poate aplica chiar și de 2 ori pe săptămână! Efectele se vor vedea foarte repede. După îndepărtarea măștii de păr nu vă recomandăm să spălați părul cu produse cosmetice.