sâmbătă, 15 martie, 2025

Hipertensiunea arterială nu trebuie neglijată

Există boli incurabile! În această situație, nu putem face nimic, este foarte adevărat. Însă, în cazul bolilor pentru care există multiple variante de tratamente, atunci efortul de a le trata va avea rezultate foarte bune.

Dacă ați sesizat modificări ale valorilor tensiunii arteriale, nu trebuie să așteptați foarte mult timp pentru a merge la medic. Nu mai luăm în calcul faptul că, putem fi foarte ușor …. ademeniți de una sau mai multe cafele zilnice. Este foarte riscant deoarece valorile tensiunii arteriale pot crește foarte repede atât din cauza cofeinei cât si din cauza alimentelor sărate sau doar din cauza unui pahar de vin băut în timpul mesei.

Consecințele unei hipertensiuni arteriale netratate sunt foarte grave și pot fi evitate cu succes în prezent. Majoritatea pacienților care nu urmează un tratament adecvat pot face accidente vasculare grave, pot suferi de infarct de miocard sau de insuficiență renală. Este bine să evitați astfel de complicații deoarece, în foarte multe situații de acest fel, recuperarea după boală nu va fi completă și veți rămâne cu urmări grave.

Când trebuie să ne adresăm unui medic cardiolog?

Valorile normale ale tensiunii arteriale se situează în jurul următorului nivel: 130/80 mmHg. Este nivelul optim. Acesta poate varia, foarte puțin însă. Chiar în situația în care valorile nu sunt cu mult mai mari, vă recomandăm să stabiliți o consultație la un medic specialist.

Prevenția în această boală joacă un rol decisiv, ca și regimul alimentar, de altfel.

Un alt element important este achiziționarea unui tensiometru și monitorizarea cu atenție a valorilor tensiunii, zilnic.

Cauzele hipertensiunii arteriale

În 95% din cauze hipertensiunea arterială este esențială. Mai precis, nu reprezintă consecința altor boli. Este foarte important factorul ereditar, de asemenea. Oamenii de știință susțin faptul că, dacă un părinte a suferit de hipertensiune arterială, în proporție de 25% este posibil ca și copilul sa sufere de aceeași boală, de asemenea.

Dacă ambii părinți sunt hipertensivi, atunci probabilitatea crește la 50%. 5% din persoanele care suferă de hipertensiune arterială, dezvolta aceasta boală ca o complicație a altor boli. Poate fi vorba despre boli renale, despre boli endocrine, congenitale, alte tipuri de boli cardiace, etc.

Citește și