sâmbătă, 9 decembrie, 2023

De vorbă cu Monica Vlad

Sub moto-ul „Punem Bucureștiul sub lupă”, astăzi vorbim cu o bucureșteancă get beget, care a venit cu o idee inedită – versuri pe dresuri!

R: Monica Vlad, spune-ne – cum e să fii prima femeie care scrie pe dresuri? Ce dificultăți ai întâlnit?
M: Vă mulțumesc mult pentru această apreciere! Întotdeauna în procesul de creație apar provocări, însă încântarea doamnelor atunci când primesc și îmbracă dresurile, categoric șterge orice urmă de dificultate. Un dres este un material foarte fin și manevrarea lui implică mereu multă grijă și necesită extrem de multă atenție, dar merită fiecare moment!


R: Ce ne poți povesti despre doamnele care comandă?
M: Îmi place să mă laud cu clientele mele, sincer, consider că am pus bazele unei comunități minunate! Am scris dresuri cu propriile lor versuri, unele publicate, altele extrem de intime și pline de semnificație, iar asta mă emoționează puternic!

R: Mi se pare o idee fantastică să faci cadou un astfel de dres unic, cum am văzut că descrii pe site-ul tău, ceva povești interesante aici?
M: Da, www.feelsandheels.ro a împlinit un an, de curând, și am luat parte la multe surprize din partea doamnelor pentru ele însele, sau pentru prietenele lor, de 8 martie sau chiar de la soț pentru soție de Valentine’s Day, și chiar și de Dragobete. Am luat parte cu drag în procesul de creare al cadoului și am fost extrem de recunoscătoare că au apelat cu încredere la mine.

R: Unde tragi linie când vine vorba de personalizarea unui dres?
M: Sincer, la început aveam doar dresul personalizat pe un singur picior, sub forma de linie, însă fiecare și-a dorit ceva cu amprenta personală și am făcut tot posibilul de fiecare dată să duc la îndeplinirea dorinței. Acum avem dres negru cu inițială aurie, dres negru cu scris negru, dresuri colorate cu scris negru și dresuri clasice cu scris pe genunchi, scris circular, scris pe gleznă și sunt de părere că imaginația nu are limite, deci vor mai urma și alte cereri.

R: Ai pornit cu dresurile, dar am văzut pe site că ai și mănuși. Care e povestea lor?
M: Am început un vlog pe YouTube- Manifest pentru feminitate, din dorința de a spune lucrurilor pe nume și din nevoia de a explica tot ce nu se înțelege din postări ..și mi s-a părut că este necesar să completez paleta de accesorii care „decorează” elegant, dar simplu și rafinat, ținuta unei doamne. O ținută atemporală.
Poate părea că nu au logică, însă vorbind despre feminitate și dresuri, necesitatea introducerii mănușilor a fost cumva o consecință inevitabilă.


R: Și dacă ar fi să faci o comparație acum, după un an, ce își doresc doamnele mai mult? Dresuri sau mănuși?
M: Sunt la fel de dorite, și asta mă bucură enorm! Un dres personalizat spune o poveste, iar mănușile o completează.
Și recunosc, a fost și componenta antreprenorială la mijloc, deoarece pentru o ședință foto cu dresuri mi-am dorit o pereche de mănuși și nu am găsit, sau ce am găsit, era extrem de costisitor.
Așa că am venit în întâmpinarea acestei nevoi, și sunt foarte fericită că răspunsul a fost unul pozitiv.


R: Și dacă ne poți spune, ce planuri de viitor ai?
M: Sigur, intenționez să mă ocup și de mirese, este un capitol drag mie, ca fost hairstylist. Vom lansa o colecție special dedicată mireselor cu mânuși, dresuri, brâuri și voalete, menită să satisfacă toate gusturile și nevoile. Însă țin să menționez, ca idee, că și în momentul de față putem ajuta viitoarele mirese cu dresuri cadou pentru domnișoarele de onoare – personalizate în funcție de preferințe – sau cu texte pe fiecare în parte pentru petreceri de burlăcițe.

R: În încheiere, o ultimă întrebare ceva mai personală. Ți-au plăcut mereu dresurile, mănușile, voaletele? Sau cum ai ajuns sa faci asta?
M: Nu, recunosc cu mâna pe inimă, dresurile erau doar o necesitate. Le purtam să mă protejeze de frig. Însă era foarte dificil, ca hairstylist să mă îmbrac așa cum îmi place mie. Aș putea spune chiar imposibil. Așa că atunci când am renunțat la această meserie, am decis să „rescriu” codul meu vestimentar, și să „mă port” mult mai des, exact așa cum îmi doresc. Au americanii o vorbă care-mi place de nu mai pot și care sună așa
„Simple is complicated” – și care pe mine mă reprezintă întru totul. Îmi place să mă îmbrac simplu, dar „with a twist”. Cu acel ceva care atrage priviri, complimente și care deschide discuții.
Asta înseamnă pentru mine ceea ce fac acum. Și de asemenea, inspirată de o femeie puternică, foarte dragă mie, vă spun atât:
Dresurile sunt pentru toată lumea, dar nu le poate purta oricine.

Citește și