vineri, 19 iulie, 2024

Ceaiul verde și efectele lui minunate

Pentru a funcționa, organismul uman (și nu numai!) are nevoie de o anumită cantitate de energie. Aceasta este direct proporțională cu ceea ce dorim să facem: mergem pe jos, activitate de birou, treburi casnice, sport intens, gimnastică, etc.

Chiar și atunci când ne odihnim, organismul nostru consuma energie!

Specialiștii ne trag atenția asupra faptului că, principalul proces metabolic prin care organismul nostru produce energie este procesul de oxidare. Ca orice proces, mecanismul de oxidare are drept rezultat și producerea unor…. deșeuri- radicalii liberi.

Efectele radicalilor liberi nu sunt deloc benefice. Aceștia au capacitatea de a interacționa cu moleculele cu care ei intră în contact și vor afecta, în felul acesta, activitatea altor celule. Chiar dacă, în cantități mici, radicalii liberi pot stimula imunitatea organismului, rolul lor pentru sănătate nu este deloc benefic.

Dacă veți programa o consultație la un medic naturist, primul sfat pe care îl veți primi este cel referitor la a consuma produse sau ceaiuri cu efect antioxidant puternic. Este una dintre metodele care previn îmbătrânirea prematură a organismului.

Ceaiul verde

Dacă nu suferiți de boli în care nu este indicat consumul de ceai verde, atunci sunteți o persoană norocoasă!

Puteți consuma ceai verde! Acesta este un ceai care are multiple efecte benefice. Cel mai valoros este efectul de anti oxidare. Este foarte valoros și pentru efectele de slăbire și de detoxifiere, de asemenea. În diete, ceaiul verde sporește arderea grăsimilor. Scade riscul de apariție a bolilor de inimă, scade nivelul colesterolului rău, scade riscul de apariție a diabetului, ameliorează bolile de piele, etc.

100 de grame de ceai verde conțin 24,5 g de proteine, 8,7 g de fibre, 2,8 grame de grăsimi, calciu, fier, sodiu, fosfor, magneziu, mangan, potasiu. De asemenea, ceaiul verde mai conține cafeină, L-teanină, fluorină, acid folic, betacarotenul, flavonoide ( datorită lor există și efectul antioxidant!), alcaloizi, teobromina, adenina și dimetilxantina.

Așadar, nu ocoliți niciodată ceaiul verde. Când aveți ocazia, îl puteți consuma pentru efectele lui multiple care vă vor întări starea de sănătate și vor preveni apariția unor boli complicate, în timp. Este foarte recomandat și pentru diete!

Citește și