miercuri, 22 mai, 2024

Ce este lâna merinos?

În prezent și la noi în țară sunt comercializate în multe magazine online și fizice, diferite tipuri de haine din lână merinos.

Ce este lâna merinos?

Numele acestui tip de lână provine, de fapt, de la numele rasei Merinos de oi. Aceste oi sunt crescute în țări precum Noua Zeelandă, SUA și Australia. Este o lână foarte apreciată deoarece este foarte fină și foarte călduroasă. Dacă firul de lână obișnuit măsoară aproximativ 40 de microni, firul de lână merinos poate să ajungă chiar și la o grosime de doar 15 microni.

Cu cât lâna va fi mai subțire, cu atât hainele vor fi mai moi și mai plăcute la atingere.

De ce ar trebui să cumpărăm haine din lână merinos?

Orice articol de îmbrăcăminte confecționat din lână 100% este foarte călduros, în primul rând. Lâna are, de asemenea, capacitatea de a izola foarte bine corpul nostru de frig și umiditate. Toată căldura degajată de corpul nostru va fi foarte bine stocată….în fibrele de lână. Deci, hainele din lână merinos ne vor proteja foarte bine pe perioada sezonului foarte friguros. Sunt hainele cele mai recomandate pentru copii, de asemenea. Pentru că ține cald, nu veți fi nevoiți să îi îmbrăcați cu multe straturi de haine. În felul acesta nu vor avea de purtat haine multe și se vor mișca în voie tot timpul.

Țesăturile de lână merinos sunt foarte rezistente. Hainele nu se vor deteriora repede și va trebui să le înlocuiți prea des. De asemenea, sunt hainele cele mai recomandate pentru persoanele care suferă de alergii. Țesăturile naturale nu produc și nu agravează niciodată alergii sau iritații ale pielii. Acest lucru este valabil atât pentru persoanele adulte cât și pentru copii.

Citește și